Brace assortiment

 Avos Medical levert braces en bandages voor allerlei spieren en gewrichten.

Enkelbrace

Heeft u veel last van een verstuikte instabiele enkel? Of last van een gescheurde enkelbanden? Dan biedt een enkelbrace een oplossing. Een enkelbrace kan het enkelgewricht ondersteunen bij bandletsel of bij enkelletsel (chronische instabiliteit). Neem contact met ons op als u meer wilt weten over de mogelijkheden van een enkelbrace.

  Enkel brace

Kniebrace

Pijn in de knieën kent vele oorzaken. We staan dagelijks veel op onze benen, maar zijn ons er niet van bewust om op de juiste manier met onze gewrichten om te gaan. Pijn in de knieën kan veroorzaakte worden door onder andere: verdraaiingen, artrose, overbelasting, instabiliteit of reuma.  Een kniebrace kan pijnklachten in de knie wegnemen. Het juist aanmeten van een kniebrace is zeer belangrijk. Neem contact op wanneer u meer informatie wilt over een kniebrace.

   Knie brace

Schouderbrace

De schouder is een complex gewricht en kent veel bewegelijkheid. Instabileit in de schouder kan leiden tot luxatie, beter bekend als schouder uit de kom. De schouderbrace ondersteunt de schouder of arm na luxatie of fracturen. Ook kan de schouderbrace een preventieve functie hebben om luxatie of pijn te voorkomen.

  Schouder brace

Polsbrace

Bent u op zoek naar een polsbrace? Dan kunt u het beste contact met ons opnemen De meest voorkomende redenen voor een polsbrace zijn: pijn in de pols, lichte instabiliteit in de pols, overbelasting van de pols, artrose of RSI. 

  Pols brace

Elleboogbrace

Heeft u een elleboogbrace nodig? Omdat bijvoorbeeld last heeft van pijn in de elleboog, last heeft van een tenniselleboog of golfarm? Dan is een elleboogbrace zeeg geschikt. De brace geeft druk onder de elleboog waardoor de peesaanhechting van de spieren wordt ontlast. Door middel van de elleboogbrace vermindert u uw elleboog klachten. 

  Elleboog brace

Nekbrace

Nekklachten of nekpijn die u wilt verhelpen? Bij middelzware tot zware nekklachten zoals een whiplash, slijtage, reuma is het belangrijk om uw nek optimale steun en bescherming te bieden. Een nekbrace ondersteunt de nek volledig en is zeer geschikt wanneer u op zoek bent naar verlichting van uw nekpijn of nekklachten. 

  Nek brace

Lage Rugbrace

Lage rugklachten is een van de meest voorkomende klachten bij volwassenen. Bij de meeste volwassenen die lage rugklachten hebben blijft het niet bij een keer, maar komen de lage rugklachten terug. Vaak ontstaan lage rugklachten door het niet juist belasten van de rug. Een lage rugbrace werkt stabiliserend en corrigeert de houding van de rug. Naast dat de lage rugbrace een corrigerende functie heeft ondersteunt de lage rugbrace ook bij andere rugklachten als bijvoorbeeld lumbargo. 

  Lage rug brace

Wilt u meer weten over een van de braces? Neem contact op met AVOS Medical

  • Download als PDF
  • Button Contact
Kousen zorg

Erkend leverancier van therapeutische elastische kousen