Veel gestelde vragen over braces

Beïnvloedt het dragen van een brace de spierkracht?

Verschillende wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat het dragen van een brace geen nadelige invloed heeft op de spierkracht. Bij meerdere studies, ook bij gezonde proefpersonen, is aangetoond dat de spierkracht en prestaties voor, tijdens en na het dragen van een brace niet nadelig wordt beïnvloed. Dit komt doordat men met een brace, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een gipsverband, volledig mobiel kan blijven.

Wordt een brace door de verzekering vergoed?

Indien een brace wordt gebruikt voor de sportbeoefening, wordt deze in de regel niet vergoed door de zorgverzekeraar. Wordt de  brace op voorschrift van een medisch specialist gebruikt bij de beroepsuitoefening, dan kan de brace worden vergoed. Voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met de zorgverzekeraar.

Hoe lang gaat een sport brace mee?

Bij de sportuitoefening kan over het algemeen, zeker bij een enkel brace en knie brace, worden uitgegaan van de levensduur van het sportschoeisel. Als iemand een seizoen doet met sportschoenen zal de brace na een seizoen over het algemeen ook aan vervanging toe zijn. Dit kan in individuele gevallen uiteraard verschillen.

Kan een brace worden gewassen?

Over het algemeen geldt dat transpiratievocht het textiel aantast. Het regelmatig op de juiste wijze wassen en/of uitspoelen van de brace bevordert dus juist de levensduur. Voor specifieke informatie moet het wasvoorschrift in de bijsluiter bij de brace worden bekeken.

  • Download als PDF
  • Button Contact
Kousen zorg

Erkend leverancier van therapeutische elastische kousen