Assortiment steunkousen

De werking van de steunkous

Steunkousen zijn elastische kousen die extra druk geven op weefsel waar vocht opgehoopt of vast zit. Elastische steunkousen zijn speciale kousen die gebruikt worden bij bijvoorbeeld spataderen, oedeem, trombose maar ook bij zwangerschappen. Steunkousen geven extra druk op weefsel waar veel vocht zit. Doordat de steunkousen gericht druk geven kan dit de doorbloeding verbeteren.

Steunkousen zijn gebreide kousen. De steunkousen worden gebreid op twee manieren, namelijk rondbrei en vlakbrei. De werking van steunkousen is afhankelijk van de structuur van de kous. Er zijn drie soorten steunkousen met ieder hun specifieke eigenschappen en mogelijkheden.

Vlakbrei steunkousen
Vlakbrei steunkousen

De vlakbreikous is een op maat gemaakte steunkous met de naad aan de achterzijde. Dit is een van de 'zwaardere' en stevigere kousen met een hoog stimulerend vermogen. De vlakbrei steunkousen zijn steviger dan rondbrei steunkousen en geven daardoor meer druk. Medische indicatie voor de vlakbrei steunkous: bij sterke oedeemneiging, zware vormen van CVI (Chronische Veneuze Insufficientie), PTS (Posttrombolisch Syndroom) en na genezen Ulcus Cruris (open been).

Rondbrei grof steunkousen

De grove rondbreikous is een 'lichtere' steunkous dan de vlakbreikous en heeft ook geen naad. Deze steunkous wordt onder meer geadviseerd bij sommige vormen van oedeem. Medische indicatie: CVI, varices, zwangerschap, oedeem.

Rondbrei fijn steunkousen

Rondbrei fijn steunkousDe fijne rondbreikous is de 'lichtste' elastische steunkous die wordt geleverd. De steunkous is verkrijgbaar in confectiematen maar kan ook op maat worden gemaakt. Daardoor zijn er meer mogelijkheden. Zo kan de steunkous in verschillende kleuren en modellen worden geleverd. Medische indicatie: CVI, varices (spataderen), zwangerschap, staande beroepen etc.

Uiteraard zijn bijna alle steunkousen leverbaar in verschillende modellen, zoals kniekousen, heupmodel, panty, zwangerschapspanty en tevens armkousen.

  • Download als PDF
  • Button Contact
Kousen zorg

Erkend leverancier van therapeutische elastische kousen