Service voor u

Naast het leveren van steunkousen en elastische kousen biedt AVOS Medical aanvullende service voor u.

Steunkousen aanmeten

Voor het aanmeten van steunkousen maken wij graag een afspraak met u. Het aanmeten van de steunkousen gebeurt in de ochtend aangezien er dan minder tot geen vocht in de benen zit. Op basis van uw maat en uw klachtenbeeld bepalen wij, in overleg met u, de meest geschikte steunkousen. 

Afleveren van steunkousen

Uw elastische steunkousen worden zo spoedig mogelijk geleverd. Bij confectiekousen bedraagt de levertijd tot 6 werkdagen en maatwerkkousen worden doorgaans binnen 12 werkdagen geleverd.

Advies over steunkousen

Wanneer u voor het eerst steunkousen draagt zult u veel vragen hebben of wanneer u de steunkousen al een tijd draagt kunt u ook altijd vragen hebben. AVOS Medical geeft advies over:

Aantrekken van steunkousen en uittrekken van steunkousen

Als wij uw steunkousen voor u klaar hebben liggen wordt er telefonisch een afspraak voor de begeleiding ingepland. In deze afspraak laten we zien hoe u het beste uw steunkousen kunt aantrekken en uittrekken.  Enige vaardigheid om de steunkousen aan te trekken en uit te trekken is wel vereist. Wij helpen u bij het aantrekken en uittrekken van steunkousen en laten u kennis maken met handige aantrekhulpen zoals o.a. rubberen handschoenen.

Wasvoorschriften, onderhoud en gebruik steunkousen

Om uw elastische steunkousen goed te behandelen is het van belang de wasvoorschriften en andere adviezen over onderhoud en gebruik van steunkousen in acht te nemen. De productinformatie van de fabrikant wordt in de verpakking meegeleverd. Het is van belang dat u de steunkousen dagelijks draagt en wast.

Administratieve afhandeling therapeutische elastische kousen

Eens per 12 maanden worden therapeutische elastische kousen volledig vergoed door de zorgverzekeraar. De administratieve afhandeling richting uw zorgverzekeraar verzorgen wij digitaal.

Controlemeting steunkousen

Binnen 1 tot 3 maanden willen wij graag een controlemeting afspraak maken. Deze afspraak is om te bepalen of de steunkousen het beoogde effect hebben op uw klachten.

Er zijn diverse redenen om therapeutische elastische kousen te dragen. Hier vindt u alle informatie over deze steunkousen en de klachten die ermee voorkomen, verlicht of verholpen kunnen worden. Mocht u na het lezen nog vragen hebben, neemt u dan contact met ons op.

  • Download als PDF
  • Button Contact
Kousen zorg

Erkend leverancier van therapeutische elastische kousen