Spataderen tijdens de zwangerschap

Een zwangerschap vergt veel van uw lichaam

Tijdens een zwangerschap verandert uw lichaam en zijn de gevolgen vaak ook in uw benen merkbaar. Tijdens de zwangerschap wordt een bepaald hormoon actief waardoor de wanden van de aderen iets verslappen. Wanneer de baby groeit, wordt de druk op de aderen in het bekkengebied groter en als reactie hierop gaan de aderen in de benen zich verder verwijden. Hierdoor ontstaan spataderen.

Spataderen tijdens zwangerschap


Spataderen zijn gezwollen aderen, die vaak een blauwpaarse kleur hebben en door de huid zichtbaar zijn. Spataderen ontstaan doordat de kleppen in de beenaderen minder goed tot niet meer goed functioneren. De kleppen in de aderen zorgen er voor dat het bloed weer terug stoomt naar het hart. Wanneer deze kleppen niet goed functioneren door de zwangerschap stroomt niet al het bloed in de benen terug naar het hart. Doordat er steeds meer bloed blijft hangen zetten de aderen in het been uit. 

Spataderen tijdens zwangerschapExtra ondersteuning met zwangerschapspanty's

Het dragen van een zwangerschapspanty stimuleert de bloedsomloop en ondersteunt uw benen op de juiste plaatsen. Wetenschappelijk onderzoek heeft zelfs aangetoond dat een goede bloedsomloop ook de groei van het kind bevordert.

AVOS Medical levert zwangerschapspanty's in alle vormen, kleuren en maten zodat U toch nog een comfortabele zwangerschap kunt hebben.

Daar het om uw gezondheid gaat staat kwaliteit bij AVOS Medical hoog in het vaandel. AVOS Medical werkt daarom samen met tal van artsen, medisch specialisten, fabrikanten en verzekeraars. Wij bieden een oplossing die bij uw specifieke situatie past. Wilt u meer weten over spataderen tijdens de zwangerschap of over de zwangerschapspanty? Neem contact met ons op.

  • Download als PDF
  • Button Contact
Kousen zorg

Erkend leverancier van therapeutische elastische kousen